İMALAT ve SEVKİYAT
 
    UN TEMİNİ
    KARUNSAN ürünlerinde kullanılan unlar, özel olarak sürekli aynı standartlara sahip değirmenler tarafından karşılanır. Kaliteyi aynı seviyede tutabilmek ve besin değeri yüksek ürünler sunabilmek amacıyla kullanılan unların protein, mineral ve vitamin değerleri sürekli takip edilir. Özel depolama sistemi ile un deposunda sürekli bir hava sirkülasyonu sağlayarak kullanılan unların daima aynı kalitede kalması sağlanır.
 
 
    ELEK ve SLOLAMA SİSTEMİ
    Bu sistemin diğerlerinden farkı; sürekli bir standardın korunması amacıyla öncelikle fabrikalardan gelen unların laboratuar analiz sonuçlarına dayanarak sınıflandırılması, daha sonra üç adet silodan oluşan sistemden birbirine uyum sağlayan unların ince eleklerden geçirilerek çekilmesidir.
 
   
 HAMUR YOĞURMA ÜNİTESİ

      
Silolardan otomatik dozajlama sistemi ile alınan un ve arıtma sisteminden çıkan uygun normlardaki su karıştırılarak yoğurma işlemi başlatılır. Eski teknoloji kullanılarak yapılan hamur yoğurma işlemi 45-50 dk sürerken KARUNSAN firmasında kullanılan son teknoloji ünitelerle yapılan yoğurma işlemi 15 dk gibi kısa bir sürede sona ermektedir. Bu sistem sayesinde; hem zaman tasarrufu hem de daha etkili yoğurma ile üretilmiş daha kaliteli ekmeklerin üretilmesi sağlanır.
 
 
       HAMUR YÜKLEME ve KESME - TARTMA ÜNİTESİ

      Bu ünitenin en önemli avantajı; hazırlanan hamurun el değmeden otomatik olarak kesme ve tartma makinesine yüklenmesi ve kesme-tartma makinesindeki hassas gramaj ayarıyla hamurların sürekli standart bir ağırlıkta olmasını sağlamasıdır.
 
 
       ELEKTRONİK FERMANTASYON SİSTEMİ

      Elektronik fermantasyon sistemi sayesinde; fırına pişmek üzere girecek hamurların en ideal büyüklüğe ulaşması, hem ısının hem de nemin sürekli kontrol altında tutularak istenilen ekmek elde edilmesi sağlanmaktadır. Bu sistem KARUNSAN’ı diğer ekmek fabrikalarından ayıran en büyük özelliklerden biridir.
 
 
 
      TÜNEL TİPİ PİŞİRME FIRIN

      KARUNSAN fabrikasının saatteki ekmek üretim kapasitesi 8500 civarındadır. Bunun 4000 adedi; 21 metre uzunluğunda bir yürüyen bant üzerinde giderken üzerine sıcak hava üflenerek 1. Tünel fırında pişirilmektedir. 2.tünel fırın ise; aynı çalışma prensibine sahip olan katlı fırındır ve bu fırının da saatteki kapasitesi 4500 civarındadır.








     
 

                  EKMEK SOĞUTMA BANDI

      Tünel tipi fırınlarda pişirilen ekmekler; otomatik ambalajlama makinesinde ambalajlanma sonrasında ekmeğin iç yapısında terleme ve hamur kalma durumunu ortadan kaldırmak amacıyla; 5 katlı 300 metre uzunluğundaki soğutma bandında, fırın çıkışındaki 90 derecelik sıcaklığı, paketlemeye uygun olan oda sıcaklığına indirebilmek için 60-100 dk yavaş bir şekilde dolaştırılır.

 
 
       AMBALAJ

      
Bu sistemin en büyük avantajı: Ambalajlı ekmeklere ilk önce tüketicinin ellerinin değmesidir. Bu sayede fabrikaya giren ve el değmeden üretilen ekmek pazarlama aşamasında da korunmuş olmaktadır.
 
 
       SEVKİYAT İÇİN HAZIRLIK AŞAMASI

      Sevkiyat için hazırlanan ürünler tahta yerine plastik kasalara yerleştirilir. Böylece tahta kasalarda daha rahat barınabilen böcek ve haşerelerden ürünler korunmaktadır. Ayrıca ürün dağıtımından sonra toplanan plastik kasalar her gün kasa yıkama makinesi ile yıkanıp kurutulmaktadır.
 
 
       SEVKİYAT

      
Dağıtıma hazır hale gelen ürünler; İzmit Kocaeli bölgesinden İstanbul Büyükçekmece bölgesine kadar büyük sevkiyat filosu ile dağıtılmaktadır. 7 gün 24 saat dağıtım yaparak en iyi hizmet sunulmaya çalışılmaktadır.